NAŠA MISIJA

Misija Inspirisana decom nije da budete savršen roditelj iz stručnih literatura, već da umete da pronađete stil roditeljstva koji najviše odgovara vašoj porodici.

Već smo napomenuli koliko nam današnji stil života ne ostavlja previše vremena za lutanje. Uz adekvatnu pomoć, ideja je da svaki mladi roditelj postane najbolja verzija roditelja svome detetu. To je zapravo svaki roditelj koji nauči da jasno i bez ličnih očekivanja zaista vidi svoje dete, trudi se da razume njegove potrebe i raspoznaje koje su to emocije i potrebe iza svakog neželjenog ponašanja deteta.

Roditelj koji je povezan sa svojim detetom, koji će uspeti da ostane prisutan na putu odrastanja svog deteta. Složićemo se sa tim koliko je bitno izgraditi odnos iskrenog poverenja između deteta i roditelja.

Pored navedene misije, Inspirisana decom je inovator potpuno novog pravca u roditeljstu pod imenom “Razuman roditelj”. Ovaj pravac već je prezentovan više puta na održanim konferencijama u Beogradu, Novom Sadu i Beču. Svako predavanje je tematski koncipirano, a o kvalitetu i vrednosti izlaganja najbolje govori pozitivna povratna reakcija prisutnih.

Slika zaslona 2024-03-20 u 01.29.53 AM

RAZUMAN RODITELJ

Cilj ovog pravca je mnogo širi, kompleksniji i zajedno sa idejom Inspirisana decom, predstavlja jednu celinu. Bavi se edukacijom i osveštavanjem roditelja o bitnosti njihove primarne uloge u ranom razvoju deteta.

Takođe, obrađuje i pojašnjava značaj ličnog razvoja roditelja kao pojedinca i kao partnera, osveštava dragocenost prihvatanja lične odgovornosti roditelja u vaspitanju. I kao najvažnije, podiže svest o negativnim posledicama koje primene tradicionalnih metoda (kazne, batine, posramljivanje, slanje u ćošak...) imaju na kasniji razvoj detetove ličnosti.

prijavite se na naš newsletter

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa svim aktuelnostima!

* indicates required